Tutunamayanlar

Kitap birbirine hem kopuk hem de bağlantılı şekilde ilerlemektedir. Kitap hakkında çıkan bir efsane kitabın okurlar tarafından bitirilmeyip yarım kaldığına yöneliktir.
Aslında bu söylentinin gerçeklik payı olması da mümkün. Çünkü kitap gerçekten çok uzun ve biraz da ağır dille yazılan bölümleri mevcut. Kitabı okumak için odak noktanızı sadece kitaba vermelisiniz. Yoksa karakterler ve olaylar karışabilir.
Bir kişinin yalnızlık çekerek intihar etmesi sonucu yakın arkadaşında farkındalık üzerine bir hikayeyi kaleme alan kitap gerçek okurlar tarafından beğenilebilir. Karakterlerin birbirinden fakrlı ve renkli olması hikayeyi güzelleştirmiştir. Çeşitli betimlemeler çok başarılı yapılmıştır. Anadolu ve Avrupa kültürlerini sentezlemeye çalışarak bir arada bir yapı oluşturmak amaçlanmıştır. Ki bence oldukça da başarılı şekilde yapılmıştır. Çevrenin insan üzerinde nasıl bir etki bırakabileceğini en güzel şekilde aktarmıştır. Hüzünlü ve duygusal yönü ağır basan bu kitabı gerçek roman okuyucuların okumasını tavsiye ederim.